Често задавани въпроси

1. КАКВО Е СИЛИКОН?
Силиконът се извлича от силиций, полуметал или подобен на метал елемент, който в природата се свързва с кислорода и образува силициев двуокис, или кварц. Пясъкът на плажа, кристалите, кремъкът са кварц. Кварцът е най-разпространеното вещество на земята. При загряване на кварц с въглерод до висока температура се получава силикон. С допълнителна обработка силиконът се превръща в полимер с дълга верига, който може да бъде течност, гел или подобно на гума вещество. Различни силикони се използват в смазките и маслата, както и в силиконовия каучук. Силикон се съдържа в много битови артикули като лакове, лосиони за почерняване и за ръце, дезодоранти, сапуни, преработени храни, хидроизолационни покрития и дъвка.

2. БЕЗОПАСНИ ЛИ СА СИЛИКОНОВИТЕ ИМПЛАНТИ?
Проведени са специални изследвания, които са установили, че много по-високи нива на силикон се откриват в кравето мляко и адаптираните бебешки млека, отколкото в кърмата на жени с импланти. Институтът по медицина излезе със следното заключение: Няма доказателства, че силиконовите импланти причиняват тежки заболявания на цялото тяло. Жените са изложени на контакт със силикон постоянно в ежедневието си.
За повече информация относно безопасността на силикона, вижте Доклада на Института по медицина в интернет на адрес: www.nap.edu.

3. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАПСУЛАРНАТА КОНТРАКТУРА?
Съединителната тъкан или капсулата, която обикновено се образува около импланта, може да се стегне и да свие импланта и се нарича капсуларна контрактура. Капсуларната контрактура се среща по-често след инфекция, хематом и сером. Тя е по- често срещана също и при поджлезното поставяне. Симптомите варират от твърдост и лек дискомфорт до болка, деформиране, напипване на импланта и/или разместването му. Когато болката и втвърдяването са силни, се налага допълнителна операция. Тази операция може да варира от премахване на капсулираната тъкан до отстраняване на самия имплант. Капсуларната контрактура може отново да се появи и след допълнителните операции. Трябва да знаете, че закритата капсулотомия, практиката на силово стискане или притискане на фиброзната капсула около импланта с цел разкъсване на капсулата от съединителна тъкан не се препоръчва, тъй като може да доведе до повреждането на импланта или до разкъсването му.

4. ЗАЩО ТЯЛОТО ОБРАЗУВА КАПСУЛА ОКОЛО ИМПЛАНТА?
Като естествена реакция към всяко приспособление, поставено в тялото, около повърхността на гръдния имплант сe формира капсула от съединителна тъкан.

5. ВЛИЯЯТ ЛИ ИМПЛАНТИТЕ ВЪРХУ ПОЯВАТА НА РАК НА ГЪРДАТА?
В доклада на Европейския комитет по осигуряване на качеството и медицинските приспособления в пластичната хирургия се казва: Текущите изследвания продължават да показват, че имплантите със силиконов пълнеж не причиняват рак или други злокачествени заболявания. Пълният текст е достъпен онлайн на адрес: www.ibir/org/equam/archive/consdecjune2000final.doc

6. КАК ГРЪДНИТЕ ИМПЛАНТИ ВЛИЯЯТ НА МАМОГРАФИЯТА?
Гръдните импланти могат да попречат на откриването на рак по време на мамография и да я затруднят. Важно е да уведомите лаборанта, че имате имплант, преди процедурата. Може да се наложи прилагане на специална техника за изместване, за да се осигури по-добър достъп. Разкажете на Вашия лекар семейната си анамнеза за рак на гърдата, ако имате такава.

7. ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА ПОЛУЧА АЛЕРГИЯ КЪМ СИЛИКОНА?
Всеки може да развие алергия към почти всяко вещество на земята, но силиконовите алергии са много редки. Ние всички сме изложени на контакт със силикон в ежедневието си. Той се съдържа в много битови артикули като лакове, лосиони за почерняване и за ръце, дезодоранти, сапуни, преработени храни, хидроизолационни покрития и дъвка.

Още...>>

Page 1 of 3     1 2 3Доживотна гаранция при доказано спукване на импланта

 

Контакти

МЕДИКАЛ МЕНТОР
- официален дистрибутор за България на гръдни импланти МЕНТОР
office@medicalmentor -bg.com

тел. за връзка: 0898 632202
София, ул. Миле Попйорданов 49, вх.Б, ап.21
партер.