Най-често задавани въпроси

9. КАКВА Е СРЕДНАТА ТРАЙНОСТ НА ЕДИН ИМПЛАНТ?
Имплантите не са доживотни приспособления, ето защо вероятно ще се наложи да бъдат подменени на даден етап. Трайността варира при отделните жени. Някои жени се нуждаят от операция за подмяна само след няколко години, а други могат да издържат 10-20 години. Има няколко различни причини защо дадена жена се нуждае от операция за подмяна. Понякога това е въпрос на избор, като промяна на размера или формата на импланта, а понякога отстраняването и подмяната се налагат поради усложнение, като напр. свиване или изместване на импланта.

10. КОЛКО ТРЯБВА ДА ЧАКАМ, ПРЕДИ ДА ВЪЗОБНОВЯ ТРЕНИРОВКИТЕ И ДРУГИ ИЗМОРИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА?
Вашият лекар ще Ви посъветва най-добре колко време да не ходите на работа и кога, и как да възобновите тренировките. Периодите на възстановяване са различни при различните жени. Обикновено най-некомфортни са първите няколко дни. Средното време до пълно възстановяване е четири до шест седмици. Важно е, докато заздравява, в разреза да не влиза пот. Затова ограничете физическата активност, докато разрезът не зарастне напълно. Не избързвайте да натоварвате прекомерно, особено горната част на тялото. Оставете тялото си да почива и оздравее. Нали искате да сведете до минимум отока около импланта? Влизането в джакузи се препоръчва след около месец. В началото, една до две седмици след операцията, не трябва да мокрите разреза. Консултирайте се с Вашия лекар, преди да възобновите тренировките. Сроковете за възстановяване са много различни при отделните пациентки. За подобряване на кръвообращението обикновено се препоръчва ходене. Колкото е по-голям имплантът, толкова по-тежки ще бъдат гърдите Ви. Трябва да носите добър сутиен докато тичате, за да намалите до минимум дърпането на кожата и птозиса (увисването) на гърдата.

11. МОГА ЛИ ДА ПОСЕЩАВАМ СОЛАРИУМ И ДА СЕ ПЕКА НА СЛЪНЦЕ?
Сдобиването с тен в солариум или на слънце няма да увреди импланта, но може да влоши белезите. Върху разрезите не трябва да попадат слънчеви или УВ лъчи поне една година след операцията, тъй като от лъчите в солариума разрезите трайно ще потъмнеят. Имплантът може да се нагрява и да изстива по-бавно от Вашето тяло.

12. КОГА ЩЕ МОГА ДА ЛЕТЯ И/ ИЛИ ДА СЕ ГМУРКАМ?
Много жени се гмуркат и летят със самолет с импланти. При промяната на налягането може да се появи леко разширение и свиване на обвивката. Това може да доведе до малко количество въздушни мехурчета в импланта. При имплантите, напълнени с гел, както и тези с физиологичен разтвор, може да почувствате или чуете звуци на течност (бълбукане). Това се оправя само за 24-48 часа.

13. КОГА ЩЕ МОГА ОТНОВО ДА НОСЯ СУТИЕН С БАНЕЛИ?
Повечето лекари изискват от жените да изчакат 3 месеца, преди да носят сутиен с банели след операцията. Вашето тяло ще формира съединителна тъкан около импланта в продължение на 3 месеца. През това време натискът на банелите може да причини трайни вдлъбнатини в тъканта. След този първоначален период на заздравяване, сутиени с банели трябва да се носят само от време навреме, за да се избегнат трайни вдлъбнатини.

14. ЩЕ СЕ ДВИЖАТ ЛИ ПАК ГЪРДИТЕ МИ КАТО НОРМАЛНИ ГЪРДИ?
Това зависи от множество фактори, като вид на импланта, дисекцията на джоба, начина, по който тялото ви държи импланта, и дали има някаква степен на капсуларна контрактура. Възможно е гръдните импланти на много жени да са меки и да се движат прекрасно, докато други жени имат по-твърди и фиксирани на място импланти.

15. КОЛКО ТЕЖИ ИМПЛАНТЪТ?
Теглото на импланта зависи от размера и обема на запълване. Един имплант от 250 куб. см., напълнен с 250 куб. см. гел, тежи около 250 грама.

Още...>>

Page 2 of 3     12 3Доживотна гаранция при доказано спукване на импланта

 

Контакти

МЕДИКАЛ МЕНТОР
- официален дистрибутор за България на гръдни импланти МЕНТОР
office@medicalmentor -bg.com

тел. за връзка: 0898 632202
София, ул. Миле Попйорданов 49, вх.Б, ап.21
партер.