Най-често задавани въпроси

16. ПОСТАВЯНЕТО НА ИМПЛАНТИ ЩЕ ОБРАЗУВА ЛИ СТРИИ ПО ГЪРДИТЕ МИ?
Поставянето на импланти може да образува стрии, но това рядко се случва. Ако се тревожите, вземете си по-малък размер имплант, за да сведете до минимум разтягането на кожата, или изберете регулируем имплант, за да се разтяга кожата постепенно.

17. КАК ВЛИЯЕ ПУШЕНЕТО ВЪРХУ ПРОЦЕСА НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ СЛЕД ОПЕРАЦИЯ?
Пушенето причинява свиване на кръвоносните съдове и намалява подаването на кръв и кислород към мястото на операцията. Тъканите се нуждаят от тази кръв и кислорода, пренасян от кръвта, за да оздравеят. Когато подаването на кръв е намалено, тъканите заздравяват по-бавно. Различните лекари определят различни срокове на пациентките за въздържане от пушене преди и след операцията. Чували сме както за пет седмици преди и след операцията, така и за една-две седмици преди и след това. Попитайте Вашия лекар колко време смята, че не трябва да пушите преди и след операцията.

18. ЩЕ ЗАГУБЯ ЛИ УСЕЩАНЕТО В ЗЪРНАТА?
Възможни са промени в усещането в зърната след операцията за имплантиране. Усещането в зърното и гърдата може да се усили или да намалее. Промяната варира от липсващо до интензивно усещане и може да бъде временна или трайна.

19. ТРЯБВА ЛИ ДА СЪМ С ИДЕАЛНО ТЕГЛО ПРЕДИ ПРОЦЕДУРАТА ПО ИМПЛАНТИРАНЕ?
Би трябвало да бъдете близо до идеалното тегло. Значителна загуба на тегло след поставяне на гръдните импланти може да промени резултатите от операцията по незадоволителен за Вас начин. Може да се появи известна птоза (увисване) и намаляване на размера. Значително напълняване може да доведе до увеличаване на размера на гърдите.

20. НАД 50-ГОДИШНА СЪМ. ТВЪРДЕ СТАРА ЛИ СЪМ ЗА ГРЪДНИ ИМПЛАНТИ?
Важно е доброто здравословно състояние, а не възрастта.

21. КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ?
Всяка жена е индивидуален случай и затова има различни резултати, независимо дали преди, или след бременността. Вашите гърди ще се уголемят и ще претърпят всички обичайни за бременността промени. Увеличението на размера е различно при различните жени и имплантите допринасят за това.

22. ЩЕ МОГА ЛИ ДА КЪРМЯ?
Много жени с гръдни импланти успешно кърмят своите бебета. Последните изследвания показват, че жените с гръдни импланти, независимо дали напълнени с гел, или с физиологичен разтвор, нямат по-високи нива на силикона в кърмата, отколкото жените без импланти. Гръдните импланти могат обаче да повлияят на способността на някои жени да кърмят. Това се отнася най-вече за пери-ареоларния разрез. Някои жени получават мастит, възпаление на млечните канали през това време, което също може да причини капсуларна контрактура. Приемът на антибиотик при първа поява на симптоми може да сведе до минимум възможността от възникване на такъв проблем. Винаги информирайте Вашия лекар за признаци на възпаление.АКО ИМАТЕ ДРУГИ ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ ИЛИ НЕ С ИМПЛАНТИ МЕНТОР, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА НИ ТЪРСИТЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ НА ТЕЛ. 0898 632202.

Page 3 of 3     1 2 3Доживотна гаранция при доказано спукване на импланта

 

Контакти

МЕДИКАЛ МЕНТОР
- официален дистрибутор за България на гръдни импланти МЕНТОР
office@medicalmentor -bg.com

тел. за връзка: 0898 632202
София, ул. Миле Попйорданов 49, вх.Б, ап.21
партер.